Spooktocht op inschrijving 06/08/11

Elke zondag om 14:00 uur
Speciale spooktocht actie!!
Vanaf de Feestgrot
Reserveren 043 60 161 42
Extra tocht za.27/12  wo.  31/12 en za 03/01 om 14.00 uur

 

Lees verder >
bezienswaardigheden

Voor actuele openingstijden bekijk de kalender! --->

Kies hieronder uw categorie

NAAR OVERZICHT
Kasteelruine Valkenburg / Fluweelengrot

Laat u leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder u over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht…

 

De Gemeentegrot

In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal.U wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.

 

Steenkolenmijn

Uniek in Europa
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

1 april tot 1 november: 7 dagen per week tussen 10.00 en 17.00 uur individuele rondleidingen. Minimaal 1 keer per uur en start op het hele uur.

 

Katakomben

Na eeuwenlang in vergetelheid te zijn geraakt, werden in de zestiende eeuw, in de zachte tufsteenbodem van Rome, tientallen uit meerdere verdiepingen bestaande begraafplaatsen van de eerste christengemeente herontdekt. In uitgebreide gangenstelsels bevinden zich duizenden, eenvoudige, vaak anonieme grafnissen, indrukwekkend door hun hoeveelheid.

Van 1 april tot 1 oktober en in de schoolvakanties zijn er dagelijks rondleidingen tussen 11.00 uur en 16.00 uur.
Groepen op afspraak!