Grotten van Valkenburg
Bel direct

Activiteiten in de Grotten van Valkenburg


spanning-actie bezienswaardigheden creatief groepen

www.spookgrot.nl

Spookgrot: hilarisch & spannend

spookgrot

DE LEUKSTE EN SPANNENDSTE TOCHT DOOR DE VALKENBURGSE GROTTEN

LET OP!!!!!!! DE TOCHT IS NIET GESCHIKT VOOR KINDEREN JONGER DAN 12 JAAR!!!!!!!

Stel je voor. Je staat nietsvermoedend te wachten op de gids. Opeens zie je hem aan komen strompelen. Wat een raar mannetje. Binnen 5 minuten kom je echter al niet meer bij van het lachen. Toch knaagt in je achterhoofd het gevoel dat er iets niet klopt. Je betreedt de donkere gangen en meteen voel je dat het gevaar op je wacht. Het liefst zou je willen omdraaien maar je beseft dat het te laat is..

Elke zondag om 14.00 uur.
Van 22 juli t/m 31 augustus ook op woensdag en zaterdag 14.00 uur

 

Groepen dagelijks te reserveren op afspraak tegen het reguliere tarief

Meer info: www.jutenjul.nl
Reserveren kan via 043 60 161 42

Lees meer...

www.jutenjul.nl

Combi Ticket Spookgrot - Steenkolenmijn

combi-spookgrot-steenkolenmijn

Elke zondag!
Voordelig combiticket Spooktocht en rondleiding Steenkolenmijn. De perfecte mix van spanning en cultuur.

€ 19,50 i.p.v. € 24,50

12.00 Steenkolenmijn en 14.00 Spooktocht

Tijden Steenkolenmijn kunnen afwijken op piekdagen
(Minimum leeftijd 10 jaar)

Lees meer...

www.steenkolenmijn.nl

Steenkolenmijn

steenkolenmijn

Uniek in Europa
Ontdek de wereld van de mijnbouw in een mysterieuze omgeving onder de grond. U begint de kennismaking met de wereld van de mijnwerkers in onze sfeervolle filmzaal onder de grond. Daar ziet u een unieke promotie-film van de Staatsmijnen (DSM) uit het midden van de jaren zestig. Deze film geeft u een goed beeld van alle facetten van de mijnbouw.

1 april tot 1 november: 7 dagen per week tussen 10.00 en 17.00 uur individuele rondleidingen. Minimaal 1 keer per uur en start op het hele uur.

Lees meer...

www.mergelrijk.nl

Mergelcarving

mergelcarving

Mergelworkshops
Deze creatieve workshops vinden plaats voor groepen vanaf 10 personen in het Grottenatelier van MergelRijk
MergelWorkshops zijn er voor ieders budget en in diverse niveaus. Allemaal van hoge kwaliteit en gezelligheid en creativiteit voert de boventoon.

Lees meer...

www.feestgrot.nl

De Feestgrot

de-feestgrot

Welkom in onze verrassend originele feestlocatie in de grotten van Valkenburg! De Feestgrot is een bijzonder originele feestlocatie in de Limburgse grotten met prachtige zalen voor 10 tot 350 personen.

De Feestgrot ligt direct naast de Spookgrot, de Steenkolenmijn en MergelRijk en beschikt over een gezellige brasserie waar u overdag terecht kunt voor een ontvangst, lunch, een hapje en een drankje. Een verrassend leuke combinatie met een bezoek aan deze ondergrondse attracties

Lees meer...

www.jutenjul.nl

Gottentocht met Opdrachten

grottentocht

Enkel te reserveren voor groepen vanaf 10 personen

Teambuilding met een twist.
In de donkere gangen van de Grot van Daelhem wacht u een spannende tocht waarbij u op diverse plekken ludieke en bijzondere opdrachten dient te vervullen.
De ultieme teambuilding onder leiding van de acteurs van Jut & jul produkties. Hilariteit verzekerd!

2.5 uur € 34,50 p.p.

3.5 uur € 41,00 p.p.

Lees meer...

www.mergelrijk.nl

Mergelrijk

mergelrijk

MergelRijk is de nieuwste topattractie in de grotten van Valkenburg voor klein en groot. MergelRijk is een verrassende, zeer veelzijdige beleving van alles over mergel, grotten en 

Dagelijks van 11:00-17:00

tot 23-08 elke woensdag vlaaien bakken en elke zaterdag Oehoe show!

Lees meer...

www.gemeentegrot.nl

Rendez-Vous in de Gemeentegrot

gemeentegrot-rendez-vous

Rendez-Vous in de Gemeentegrot geeft een themarondleiding door de Gemeentegrot in Valkenburg, genaamd ‘schuilplaats door de eeuwen heen’.

U wordt tijdens deze, ruim 1,5 uur durende, rondleiding meegenomen in de onderaardse wereld van de Gemeentegrot. Maar dan niet op de gebruikelijke manier! Deze keer wordt de Gemeentegrot bekeken als zijnde een schuilplaats in oorlogstijd, zoals lokale mensen deze eeuwen hebben gebruikt.

Binnen de nieuwe themarondleiding wordt in een chronologische volgorde van het heden terug in de tijd gegaan. Gaande deze reis wordt er onder andere een atoomschuilkelder uit de Koude Oorlog, een schuilgebied uit de Tweede Wereld Oorlog en een schuilkapel uit de Franse Revolutie bezocht.

Rondleidingen worden verzorgd op aanvraag met een minimum aantal van 10 personen

Lees meer...

www.gemeentegrot.nl

Gemeentegrot

gemeentegrot

In Valkenburg, of eigenlijk onder Valkenburg bevindt zich een ronduit fascinerende wereld. Het is de Gemeentegrot, per jaar door velen bezocht. Met de ontginning van deze grot werd zo'n 2000 jaren geleden begonnen toen de Romeinen de mergel uit de bodem nodig hadden als bouwmateriaal.U wordt geconfronteerd met de oerkracht van de natuur, die steeds van aanzien is veranderd.

Lees meer...

www.fluweelengrot.nl

Kasteelruine Valkenburg / Fluweelengrot

kasteelruine-fluweelengrot

Laat u leiden door één van de oudste ondergrondse gangenstelsels van Zuid-Limburg. Verwonder u over de verhalen over de blokbrekers die eeuwenlang mergel wonnen om kastelen en kerken te bouwen. Leef mee met de mensen die zich in oorlogen schuil hielden en ontdek hun geheime plekken. Bewonder de prachtige schilderingen en sculpturen in de grot. Een indrukwekkende tocht&hellip

Lees meer...

www.kabelbaan.nl

Lasergame Arena

lasergame-arena

Gewapend met een lasergun en vest gaat men in een door blacklight en discolights verlicht gangenstelsel op zoek naar de tegenstander. De mystieke rook maakt het extra spannend. Tijdens het spel kunnen ze punten verzamelen door de tegenstander te raken en de verborgen "mijn". Deze mijn kan er verder nog voor zorgen dat men tijdelijk de kleur van de tegenstander krijgen (spy-mode).

Lees meer...

www.katakomben.nl

Katakomben

katakomben

Na eeuwenlang in vergetelheid te zijn geraakt, werden in de zestiende eeuw, in de zachte tufsteenbodem van Rome, tientallen uit meerdere verdiepingen bestaande begraafplaatsen van de eerste christengemeente herontdekt. In uitgebreide gangenstelsels bevinden zich duizenden, eenvoudige, vaak anonieme grafnissen, indrukwekkend door hun hoeveelheid.

Van 3 januari t/m 31 maart: alleen rondleidingen op zaterdag en zondag om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Van 1 april t/m 30 september: dagelijks rondleidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. 

Alle schoolvakanties: dagelijks rondleidingen om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Een rondleiding duurt ca. 60 minuten. Aanmelden of reserveren is niet noodzakelijk.

Rondleidingen gaan door bij minimaal 4 personen.

Lees meer...

www.aspadventure.nl

Grotbiken

biken

Grotbiken

Mountainbiken door een bijzondere mergelgroeve

 

Een fietstocht van 8 à 10 kilometer voert u door het immense gangenstelsel van de mysterieuze Sibbergroeve,  het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa. Onder leiding van een ervaren gids gaat u per unieke grotbike op zoek naar de bijzondere plekken die vertellen over de historie van deze onderaardse wereld. Volg de gids steeds dieper het mysterieuze zachtgele mergelstelsel in. Ga mee op deze belevingstocht en ontdek deze unieke wereld voordat het licht weer dooft...

Lees meer...